Ostörda gavellägenheter med en
fantastisk utsikt åt tre håll.

Ostörda gavellägenheter med utsikt åt tre håll Bakom de livliga fasaderna finns smart uttänkta treor och fyror, alla med hög klass på inredningen. Tack vare husens T-form är de flesta lägenheterna fristående, utan vägg till grannen. Varje lägenhet har en stor uteplats eller balkong, och några är dessutom försedda med en praktisk vädringsbalkong. Fönstersättningen är välbalanserad och ger dig utsikt åt tre väderstreck. Många av hörnrummen har ljusinsläpp från två håll så att du kan fånga solen medan den vandrar över kvarteret.

Stor klädkammare och svensk
kvalitetsinredning.

Alla lägenheter är inredda med klädkammare, några så stora som 5 kvm. Här håller du med lätthet ordning på plaggen! Egen tvättmaskin och torktumlare ingår i standarden. Lägenheterna är fullt utrustade med svenska kvalitetsvaror, bland annat fina kök från Ballingslöv . Dessutom ingår alltid ett eget förråd. Bostadsrummen är klädda med snygga golv av slitstark ekparkett. De helkaklade badrummen har skön golvvärme och är färdiginredda med tidlösa badrumsmöbler från IFÖ.

Att bo i en bostadsrätt.

I dagligt tal heter det ofta att man ”köper en lägenhet”. Men det uttrycket syftar egentligen på ägarlägenheter, som är ovanliga i Sverige och endast funnits sedan 2009. Bostadsrätt bygger på följande princip: du köper en andel i föreningen och blir delägare till allt den äger. Med ägarskapet medföljer rätten att bo i en viss lägenhet dvs. bostadsrätt.

Till exempel kan bostadsrättsinnehavaren i lägenhet 42 äga 1,8% av föreningens tomtmark och 1,8% av föreningens hus. Ägandet kan liknas vid en aktie, där en person äger en liten del av ett företag. 

Grundläggande principer

  • I en bostadsrätt betalar medlemmarna/delägarna bara föreningens kostnader för drift och underhåll (månadsavgift). 
  • Varje medlem bestämmer i princip själv över sin bostads inredning och utrustning 
  • Medlemmarna tillsätter själva sin styrelse och stora beslut fattas av medlemmarna på föreningsstämman 
  • Medlemmarna kan fritt sälja sin bostadsrätt 
  • Medlemmarna ansvarar för lägenhetens underhåll