Elbilsladdare

Vi har nu fått vår föransökan till bidrag för installation av laddbox till elbil vid våra parkeringsplatser beviljat av Naturvårdverket. Bidraget, som är 50% av kostnaden för installation och materiel, gäller från 30 november 2021 och 9 månader framåt. Under den perioden kan vi beställa installation av laddboxen och så snart installation är klar och betald kan vi ansöka om utbetalning av bidraget. Naturvårsverket har fått en summa pengar att fördela ut vid installation av laddbox och betalar ut bidraget under förutsättning att det finns pengar kvar att fördela.

Styrelsen har valt ut nedan produkt att erbjuda installation av vid våra parkeringsplatser:

Easee Charge (22kW)
Antal faser: 1-fas & 3-fas
Maxladdningseffekt: 22kW
Fast kabel eller uttag: Uttag
IP-klass: IP54 (för utomhusbruk)
Inbyggd energimätning: Ja
Jordfelsbrytare: Inbyggd jordfelsbrytare B
RFID: Ja
Ställbareffekt: Ja
Lastbalansering: Ja
Appanslutning: Ja
Uppkoppling: Ja WiFi & 4G
Färg: Svart (färgen är beslutad till svart.)
Läs mer här: https://easee.com/world/commercial-charging/
Här kan du beräkna laddningstiden: https://www.evify.se/produkter/easee-laddbox/

Laddboxen erbjuder 22kW för snabb laddning, start och stopp för laddning, ställbar effekt, kan styras online genom en app och startas med en nyckelbricka (RFID). Laddkabeln kan låsas fast i laddboxen med hjälp av appen.

Bilföretagen gör nu stora satsningar på elbilar och hybrider och fler och fler kommer att gå över till elbilar. Installation av laddbox kan ses som en värdefull investering till lägenheten framöver även om inget byte till elbil är aktuellt närmaste tiden. Just nu är det gynnsamt att installera laddbox eftersom Naturvårdsverket delar ut bidrag på 50% av kostnaden. Bidraget delas ut så länge det finns pengar kvar att fördela och ju tidigare man installarare ju säkrare är det att bidraget kan utnyttjas.

Installationen av laddbox måste utföras av en certifierad elektriker.

Så här beställer du laddbox:

Styrelsen begär in svar hos medlemmarna och lägger en beställning till vår elmontör firma som installerar laddboxen. Kravet för att få installera en laddbox är att medlemmen har en ren elbil eller en laddhybrid. Styrelsen står för hela kostnaden av laddboxen och installationen, oavsett om bidrag blir beviljat eller ej. Medlemmar som önskar en laddbox får ett så kallat leasingavtal med föreningen som löper tillsvidare. Med denna leasingmodell så står föreningen för ansvaret, försäkring och garantier.

Kostnaden för att installera en laddbox blir en hyreshöjning på parkeringen om 175 kr/månad som kommer att löpa tillsvidare.

Notera: Ingen medlem får beställa en laddbox på egen hand och installera. Alla beställningar måste gå genom styrelsen.


Nedan beställer du en laddbox.

Beställningen nedan är bindande förutsatt att alla krav är uppfyllda.


Filer