Iboxen postbox

Infrastrukturbolaget iBoxen bygger en rikstäckande infrastruktur för leverans­boxar utomhus – tillgängliga för alla transportörer och konsumenter dygnet runt, vilket gör iBoxen unik. Konkret innebär det att alla invånare i Sverige framöver kommer att kunna hämta, returnera och skicka sina paket­ via en leverans­box nära sin bostad – oavsett vilken e-handelssajt de inhandlat sina varor från och vilken transportör som levererar paket­en.

Vad är en leveransbox?

En leverans­box är en box med ett visst antal luckor dit e-handlade varor både kan levereras för upphämtning samt användas för att returnera varor. Det finns olika typer av boxar; de som placeras inomhus i dagligvarubutiker/kiosker samt de som är mer robusta och står utomhus. iBoxen är en leverans­box som står utomhus – tillgänglig dygnet runt – som finns i bostadsområden och på platser där många passerar. iBoxen är batteridriven och kräver därför ingen strömkälla, är byggd för att kunna stå utomhus och har plats för 16 paket­ i olika storlekar.

Hur använder man en leveransbox?

Den som handlar på nätet kan välja iBoxen som leverans­­alternativ hos allt fler e-handlare. Konsumenten får ett sms när varan anlänt till iBoxen. För att låsa upp luckan används iBoxens app i kombination med Mobilt BankID. Leverans­­boxen kan även användas av dig som privatperson eller företagare för att exempelvis byta, låna eller sälja begagnade varor via boxen. Eller varför inte låna verktyg av grannen, lämna över nyckeln till hantverkare eller överraska någon med en present. Läs mer här: iboxen.se/boka

Vilka levererar till Iboxen?

Har du frågor kring vilka som levererar till Iboxen kontakta då iboxen.se

Hur ser Iboxen ut?

iBoxen är stilren i utförandet. Boxen är drygt 205 centimeter högt, 110 centimeter brett och 70 centimeter djupt. Boxen väger drygt 400 kilo, är batteridriven och kräver ingen krånglig fast installation. Det krävs heller inget bygglov för att ställa ut den. Boxen är helt kostnadsfri och iBoxen ansvarar för installation och allt underhåll.

Läs mer här.